2022. március 25., péntek

Záruló olló

 

A háború (felfoghatatlansága) először a szavakat öli meg. Majd a vágyat a megértésre. Valami nem normális. Nem a világban, hanem ahogyan a világban vagyunk. Ahogyan vagyunk.  

Mi ez egyáltalán? Hogyan lehetséges, hogy államok, mintegy varázsütésre, azonnal döntenek. Szankciók. Totális háború gazdasági eszközökkel. De kinek van joga erről dönteni? A hatalmon lévőknek? De kik vannak hatalmon? Felkészültek-e? Mi a kapcsolatuk a valósággal? Az emberekkel? Az élettel?  

A háború először a szavakat öli meg. Már kitörése pillanata előtt jóval, magát az embert tünteti el. Hogy aztán zombik módjára csak fekete-fehérben lássunk s meneteljünk az aktuális háborús propagandára.  

Számomra félelmetes, rémísztő ez a világ (ez „a birodalmi lépegető"). Amikor semmibe néző arcú emberek (hatalmasok) milli-szekund gyorsasággal tudják (tudatják), és diktálják az igazságot. De ki kérdezett bennünket, engem?  

A legelőször megölt szavak (melyek megálljt tudnának parancsolni ennek a virtuális őrületnek) hiányában nincs többé valóság érzékelés. A rábeszélőgépek egyszerűen nem fogják fel: a halál, az utolsó még megőrizhető béke, szélén táncolunk. 

Valaki akarja a harmadik világháborút. Valakik már eldöntötték, hogy atomháború árán is, de menetelni kell előre. A semmibe néző arcú (hatalmas) emberek és nők. Valakiknek ez nagyon megéri. 

Ferenc Pápa mondta ki, sommásan, amikor megtudta, hogy az ukrajnai háborúra adott reakció: 2 százalékát a GDP-nek fegyverre költeni. „Őrültség". Igaza van. 

A fegyver nem véd meg. A fegyver nem garantál békét. A Nyugat (USA) teletömte a régiót fegyverekkel, elsőként Ukrajnát. S most a fegyvergyártó nagyhatalmak fegyvert adnak el ismét. Ez a háborús bűntett. Ez az emberiség elleni bűntett. 

Mert ez a háború nem az Orosz invázióval kezdődött. Hanem a fegyverek (és az azokat megrendelő „bábkormányok" párhuzamos) érkezésével.  

A közjót felülírni senkinek nincs joga. És most épp ez történik, felfoghatatlan méretekben. Ez a globális terror. A demokrácia totális felszámolása. Több, mint emberkísérlet. 

A Covid-19 megszorítása ezt a célt szolgálta: megtörni az emberek akaratát és tisztánlátását. Mert ezt a háborút, valakik jó előre kitervelték. Tehették: felelősség és számonkérhetőség nincs többé. Csak egy gigantikus, záruló olló. 

 

25.03.2022

Nincsenek megjegyzések: